Početna Skupine Kazališna družina

Kazališna družina

Kazališna družina kakvu danas poznajemo sa svojim radom započela je prije 15 godina kada je Dejan Buvač zajedno s petnaestak folkloraša i nekadašnjih glumaca nedelišćanskog AKUD-a na scenu postavio Gogoljevu „Ženidbu“, kao podsjetnik na uspjehe nekadašnjih Slogaša koji su 1949. zavladali Malom scenom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Predstava je ponovno postala hit i prelomnica u stvaranju kazališnih amatera Međimurja.

Čovjek s vizijom

Jedan od opisa Dejana Buvača je voditelja, režisera, scenografa, kostimografa, glumca i prvenstveno prijatelja koji neumorno vodi Kazališnu družinu od prvog dana.

Ljubav prema sceni

Ovdje, u srcu naše kazališne obitelji, predstavljamo vam priču o strasti, talentu i nepresušnoj ljubavi prema scenskoj umjetnosti.

Predstave za šaroliku publiku

Naš repertoar obuhvaća klasične dramske komade, suvremene interpretacije klasika te odlične komedije koje potiču publiku na aktivno sudjelovanje.

Umjetnost kao naš prefiks

Svojim jedinstvenim pristupom, spojem klasičnih i suvremenih izraza, stvaramo predstave koje nisu samo izvedbe, već prava umjetnička iskustva.

Nove generacije glumaca

Naš cilj je stvarati sljedeću generaciju strastvenih umjetnika spremnih istraživati i transformirati umjetnički pejzaž.

Zajedno ka novim uspjesima

Iako se kroz godine rada sastav glumaca mijenjao, okosnica Kazališne družine ostala je ista punih 15 godina i upravo su ti glumci amateri pokupili najviše nagrada na smotrama i kazališnim festivalima na kojima družina redovito sudjeluje.

Predstava „Ministričin muž“

Branislava Nušića u adaptaciji Dejana Buvača na svoju premijeru čekala je čak tri godine zbog dolaska COVID-19, a postigla je najveće uspjehe i dobila najviše nagrada u povijesti Kazališne družine.

Kazališne večeri

Već desetak godina unatrag Kazališna dužina organizira „Kazališne večeri“ na kojima ugošćuje najbolje predstave kazališnih amatera Međimurja, ali i ponajbolje predstave sa državnog festivala kazališnih amatera. Predstavama za djecu posvećuje se pažnja onim najmlađima.

Učlani se

Voliš putovanja, upoznavati nova mjesta, ljude i događaje? Oduvijek želiš naučiti svirati neki od tamburaških, puhačkih instrumenata ili pak ti je draži ples i/ili gluma? Dođi i pronađi svoju najdražu aktivnost kod nas!
Putovanja diljem Europe
Nova i dugotrajna prijateljstva
Nezaboravna zabava i nova znanja

Učlani se!

U koju skupinu se želiš učlaniti?*

Koristimo kolačiće za optimizaciju vašeg korisničkog iskustva. Također dijelimo informacije o vašem korištenju naše stranice s našim partnerima na društvenim mrežama, oglašavanju i analitici. Daljnjim korištenjem naše stranice pristajete na korištenje kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam