Ljudevit Bošćak dobitnik „Plakete Općine Nedelišće“

 Ljudevit Bošćak dobitnik „Plakete Općine Nedelišće“
Sve novosti
15.06.2024. Kazališna družina

Povodom natječaja Općine Nedelišće za prijedloge za dodjelu javnih priznanja „Plakete Općine Nedelišće“ Upravni odbor Sloge predlaže svog dugogodišnjeg člana Ljudevita Bošćaka za dodjelu Plakete Općine Nedelišće.

Ljudevit Bošćak rođen je 1950. godine u Visokomu 

Kraj Novog Marofa gdje je završio osnovnu školu. Svoje srednjoškolsko obrazovanje započinje u Čakovcu, a u Nedelišću pronalazi smještaj i šegertski posao. Nakon završene srednje škole, u Nedelišću pronalazi i ljubav svog života i tako postaje Nedelišćanac  za cijeli život.

Elokventan i druželjubiv Ljudevit se vrlo brzo po dolasku u Nedelišće uključuje u društveni život

Već 1976. godine s grupom entuzijasta pokreće AKUD Mirko Bukovec u kojem punih deset godina organizira različita društvena događanja, glumi u predstavama, vodi programe. Gašenjem AKUD-a  Ljudevit se posvetio atletici i Atletskom klubu Nedelišće. Po završetku Domovinskog rata s radom ponovno počinje i rad KUU Seljačke sloge Nedelišće, a Ljudevit se vrlo brzo priključuje radu u organizacijskom odboru Međimurske popevke. S Franjom Preložnjakom i sinom Markom radi na vrlo zahtjevnom poslu arhiviranja prvih 25 smotri Međimurske popevke. Jedan je od pokretača Predsmotri Međimurske popevke za Pomurske Hrvate kao i Dječje smotre Međimurske popevke te je već dvadesetak godina predsjednik Obora za Međimurske popevke pri Zajednici HKUU Međimurske županije kao i član Upravnog odbora Zajednice HKUU MŽ.  Kako bi međimurska popijevka doprla do što više ljudi Lujdevit već godinama svake druge subote odlazi u Selnicu i na tamošnjem radiju vodi emisiju posvećenu međimurskoj popijevki.

KUU Seljačka sloga Nedelišće 2008. godine ponovno pokreće kazališnu družinu

Ljudevtit je aktivni član punih 15. godina. Svojom pojavnošću na sceni pridonio je brojnim uspjesima kazališne družine, a on sam dobitnik je mnogih nominacija i nagrada među kojima su i dvije za najbolju sporednu ulogu na Državnim festivalima kazališnih amatera Hrvatske.

Ljudevit Bošćak bio je Predsjednik općinskog vijeća, predsjednik je Matice umirovljenika MŽ Podružnice Nedelišće i Međunarodni atletski sudac.

Dobitnik najvišeg županijskog priznanja nagrade Zrinski na području kulture za 2020. godinu.

Ljudevit Bošćak  desetljećima svoje slobodno vrijeme koristi kako bi obogatio društveni i sportski život žitelja općine Nedelišće i Međimurja  i zasigurno osoba koja je svojim radom za opće dobro zaslužila biti dobitnikom Plakete općine Nedelišće.

Koristimo kolačiće za optimizaciju vašeg korisničkog iskustva. Također dijelimo informacije o vašem korištenju naše stranice s našim partnerima na društvenim mrežama, oglašavanju i analitici. Daljnjim korištenjem naše stranice pristajete na korištenje kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam