25. Dan Macinca

25. Dan Macinca
Sve novosti
17.08.2024. Folklor i Tamburaši

Po dvadeset četvrti put bili smo sudionici proslave Dana Macina.

Slogu su predstavili Folkloraši, Tamburaši i Puhački orkestar

Već tradicionalno Dan Macinca započinje svetom misom, a zatim svečanim mimohodom od Crkve do sportskog parka NK Centrometal. Mimohod predvodi Puhački orkestar, a zatim slijede Mažoretkinje, DVD, Folkloraši i Tamburaši, uzvanici.

Premijerno izvedena koreografija „Na toj vašoj placi“

Uz domaćine iz Macinca i Mažoretkinja Nedelišća u kulturno umjetničkom programu predstavio se Puhački orkestar te Folkloraši i Tamburaši Sloge. Uz izvorni splet međimurskih plesova i kola pod nazivom „Matekov splet“ pred mnogobrojnom publikom Folkloraši su se predstavili novom koreografijom pjesama i plesova Gradišćanskih Hrvata pod nazivom „Na toj vašoj placi“ autorice Ivane Hajdinjak i glazbenoj obradi Miroslava Novaka. Da sve bude kak se spada za izradu novih dijelova nošnje pobrinula se Štefica Serec.

Koristimo kolačiće za optimizaciju vašeg korisničkog iskustva. Također dijelimo informacije o vašem korištenju naše stranice s našim partnerima na društvenim mrežama, oglašavanju i analitici. Daljnjim korištenjem naše stranice pristajete na korištenje kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam