40. smotra Međimurske popevke Nedelišće 2024.

40. smotra Međimurske popevke Nedelišće 2024.
Sve novosti
08.06.2024. Folklor i Tamburaši

Od 1971. godine kada je održana 1. smotra Međimurske popevke pa do danas za Smotru je prijavljeno oko 3 000 popijevki, a na Smotrama izvedeno ih je više od 950.

Za ovogodišnju Smotru prijavljene su ukupno 68 popijevke

koje su izvedene na Predmotrama u Donjem Kraljevcu i Murskom te na Dječjoj smotri Međimurske popevke u Sv. Martinu na Muri. 

Stručna komisija u sastavu prof.emeritus dr.sc. Stjepan Hranjec, Branimir Magdalenić prof. i Miroslav Novak prof. izabrala je za ovogodišnju 40. smotru Međimurske popevke u Nedelišću 21. popijevku, a na pozornici se izmijenilo više od 180 izvođača iz cijelog Međimurja te pomurski Hrvati iz R. Mađarske i Međimurci koji žive i rade u R. Sloveniji. Uz njih na ovoj jubilarnoj 40. smotri nastupile su i gošće Tamara Korunek i Marija Jambrošić Kuper te mladi David Goricaj. 

Na ovogodišnjoj smotri Slogu predstavljala mješovita pjevačka skupina

koja je nastupila u pratnji našeg puhačkog orkestra. Puhački orkestar je uz pjevačku skupinu pratio i mladog nedelišćanca Davida Goricaja koji je svoj nastup posvetio svom nedavno preminulom djedu dugogodišnjem članu Sloge i nekadašnjem izvođaču na smotrama Međimurske popevke.

Međimurske popijevke od 2013. godine nalaze se na „Listi nematerijalnog dobra Republike Hrvatske“, a od 2018. godine i na UNESCO – vom popisu nematerijalne baštine čovječanstva. 

Koristimo kolačiće za optimizaciju vašeg korisničkog iskustva. Također dijelimo informacije o vašem korištenju naše stranice s našim partnerima na društvenim mrežama, oglašavanju i analitici. Daljnjim korištenjem naše stranice pristajete na korištenje kolačića u skladu s našom Politikom privatnosti.

Prihvaćam